Didaktik

didaktik

Didaktik är ett vetenskapligt ämne som erbjuder perspektiv på frågor om undervisning, kommunikation och lärande samt bedömning inom såväl formell utbildning som informell lärmiljö. Didaktik handlar om att utveckla kunskap om hur historiska, kulturella och sociala villkor skapar förutsättningar för människors lärande och. Under föreläsningen presenteras grundläggande didaktiska begrepp och antaganden. Syftet är att skapa förståelse för hur du ska uppfatta det som behandlas i litteraturen, på föreläsningar och vid seminarier. Didaktik enligt Nationalencyklopedin. didakti´k (grekiska didaktiko´s 'undervisande', av dida´ska 'undervisa'), läran. Didaktik kan definieras som vetenskapen om alla faktorer som påverkar undervisning och dess innehåll, och sätter fokus på lärande och hur lärande organiseras i till exempel klassrummet eller på museum. Ordet kommer av det grekiska ordet för undervisa, didaskein. Didaktik som ämne i lärarutbildning berör vad läraren  ‎Didaktikens historia · ‎Didaktisk forskning · ‎Didaktisk design. didaktik

Didaktik Video

Didaktik Biblioteket Centra Centrum för universitetslärarutbildning Driftinformation Forskningsstöd Kvinnor lägre lön området Infocenter i Studenthuset Innovationskontoret Kris- och stödinformation för studenter Kommisarie winter Medarbetarwebben Miljöwebben Mitt universitet Mondo Press och redaktion Didaktik blogg Samhällsvetenskapliga fakulteten SU-butiken Universitetsförvaltningen Utbildningskatalogen. Fleminggatan 14 Fjärde Bassängvägen 15 Upplysningstjänst och växel: Kunskapsområdet hållbar utveckling har sedan funnits med i läroplanerna för den svenska skolan. För brandmän är ett bra lagarbete avgörande för att varg vikernes hantera både risker och osäkerhet. Föreslå en synonym eller ett motsatsord till didaktisk.

Didaktik - Kvinnligt Manligt

Hämtad från " https: Språk, redskap och representationer Inom detta forskningsområde fokuseras dessa redskap och representationer och vilka möjligheter till lärande av naturvetenskap de ger. Visa fler meningar Not: När didaktiken studerar vad som ska läras ut och varför är den oftast tvärvetenskaplig och hämtar teorier från olika samhällsvetenskaper. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Biblioteket Centra Centrum för universitetslärarutbildning Driftinformation Forskningsstöd Humanvetenskapliga området Infocenter i Studenthuset Innovationskontoret Kris- och stödinformation för studenter Lärarutbildningsportalen Medarbetarwebben Miljöwebben Mitt universitet Mondo Press och redaktion Rektors blogg Samhällsvetenskapliga fakulteten SU-butiken Universitetsförvaltningen Utbildningskatalogen.

0 reaktioner på ”Didaktik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *