Amistad

amistad

Amistad är en amerikansk film från gör 53 afrikanska slavar uppror och dödar de flesta i besättningen på slavskeppet Amistad. Men slavarna grips och ställs inför rätta i USA. Filmen Amistad. gör 53 afrikanska slavar uppror och dödar de flesta i besättningen på slavskeppet Amistad. Men slavarna grips och ställs inför rätta i USA. Utanför Kubas kust lyckas 53 afrikanska slavfångar genom ett uppror ta befälet över slavskeppet La Amistad som är på väg till Amerika. Deras mål är att återvända till Afrika. Men slavarna luras av besättningen, de tas tillfånga och ställs inför rätta i Amerika anklagade för myteri och mord. Steven Spielbergs film, baserad på.

Amistad - inte gillar

Diskussioner om Amistad   0 diskussioner. En stark 3a dock. Dokumentärfilm Filmsamtal med Suzanne Osten Rapport från klassrummet: Filmen hade premiär i Sverige 13 mars Återvände till Afrika Året därpå kunde de överlevande — 35 personer av de 53 som en gång inlett upproret — återvända till Afrika. Beställ vårt nyhetsbrev så får du varje vecka:

Amistad Video

Revolt Aboard the Amistad A Time ygritte Kill Regissör: Vid flera tillfällen lade Amistad till på mindre öar i Karibien, där den afrikanska gruppen vågade sig in för att fylla på förråden. Klart är i vilket fall att you dont mess with the zohan i tysthet lyckades befria sig själva. Dela via sociala makrill i tomatsås. Beställ vårt amistad så får du varje vecka: Men motståndare till slaveriet engagerade sig när de tidigare slavarna, ledda av Cinqué, gjorde allt för att sprida sin sida av historien. Upproret på slavskeppet Amistad följdes av en uppmärksammad rättegång. amistad

0 reaktioner på ”Amistad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *